tiistai 21. elokuuta 2012

Etsimme perheitä

Hei blogini lukijat. Olen aika harvakseltaan ehtinyt kirjoittaa - aina on niin monta "rautaa tulessa", ja kirjoittelen moneen muuhunkin mediaan, kuten paikallislehteen ja Ahjo-lehteen. Julkaisen ne erikseen.

Kesä on mennyt mm. nykyisen asunnon myynnissä ja uuden talon valmistelussa. Työ ammattikorkeakoulussa on aika hektistä ja yhtäjakoista urakkatyötä syksy-talvi-kevät.

Parhaillaan pyörii leffateattereissa viimeisin leffamme "Miss Farkku-Suomi", kannattaa käydä katsomassa.

Lastensuojelussakin tapahtuu koko ajan, ja itsekin kaikenlaista puuhaan, sekä tutkimus- että kehittämishanketta, että alaan liittyviä elokuvahankkeita. Lisää kirjoitan tuosta tuke-hankkeesta, kunhan olemme syyskuulla sitä hiukan pidemmälle valmistelleet.

Parhaillaan valmistelemme Mun perhe -dokumenttisarjaa MTV3:lle yhteistyössä hyvin laajan alan toimijajoukon ja rahoittajien kanssa. Etsimme parhaillaan erilaisia perheitä.

Tässä on etsintäkuulutuksemme:

ETSITÄÄN PERHEITÄ valmisteilla olevaan MUN PERHE televisio-ohjelmiin

Suomalaiset elokuvatuotantoyhtiöt Pystymetsä Oy ja Illume Oy valmistavat yhdessä MTV3 televisioyhtiölle kuusi televisio-ohjelmaa, joissa seurataan lapsen arkea erilaisissa perheissä Suomessa. Ohjelmat on tarkoitettu koko perheelle, ja ne kuvaavat perhettä positiivisesta näkökulmasta.

Etsimme ohjelmaan kaikenlaisia perheitä - pienperheitä, sijaisperheitä, yhden vanhemman perheitä, maahanmuuttajaperheitä, sateenkaariperheitä, ihan tavallisia perheitä. Olemme kiinnostuneet kaikenlaisista perheistä. Edellytyksenä on, että perheessä on lapsi tai lapsia. Kunkin ohjelman päähenkilö on perheessä asuva lapsi, iältään alakouluikäinen tai yläkoulun ala-luokkalainen.

Tunnetko tällaisen perheen tai kuulutko itse tällaiseen perheeseen?
Kerro siitä meille sähköpostitse: munperhe@illume.fi

Jokaisesta ohjelmasta valmistuu aiheeseen liittyvää asiantuntijamateriaalia, jota käytetään lapsi- ja perhepolitiikan keskusteluissa ja tapahtumissa sekä kouluissa opetusmateriaalina. Aineisto on osoitteessa www.emmaelias.fi. Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa.

Televisio-ohjelmat esitetään MTV 3 kanavilla, Katsomo –verkkopalvelussa sekä hankkeen laajan yhteistyöverkoston kautta netissä. Ohjelmat julkaistaan myös maksuttomana DVD kokoelmana. Televisio-ohjelmat kuvataan vuosina 2012-2013 ja ne valmistuvat vuonna 2014.

Hankkeen toteuttajat:
Tuottajat Outi Rousu (Pystymetsä Oy) ja Jouko Aaltonen (Illume Oy)
Asiantuntija Sirkka Rousu
Ohjaajat Anna Korhonen, Outi Rousu ja Jouko Aaltonen
Kuvaaja Marita Hällfors, F.S.C. Leikkaaja Tuuli Kuittinen

Lisätietoja televisio-ohjelmista:
Elokuvaohjaaja Anna Korhonen, anna.korhonen@kolumbus.fi
Outi Rousu, outi@pystymetsa.fi,
Sirkka Rousu, sirkka@pystymetsa.fi,
Jouko Aaltonen, jouko.aaltonen@illume.fi,
www.pystymetsa.com / www.illume.fi

Rahoittajina ja yhteistyökumppaneina ovat muun muassa:

Raha-automaattiyhdistys, Emma & Elias -avustusohjelma; Väestöliitto; Folkhälsan; Opetus- ja kulttuuriministeriön lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma; Lapsiasianvaltuutettu; Sosiaali- ja terveysministeriö, Kaste-ohjelma; Lastensuojelun Keskusliitto; Nuorten Ystävät, Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt; Ammattikorkeakoulujen perhekeskusverkosto; Suomen Vanhempainliitto; Yhden vanhemman liitto; Perhehoitoliitto; Suomen uusperheiden liitto; MTV3; AVEK; Kirkon mediasäätiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti